4-saker-du-bör-känna-till-om-du-vill-bli-en-DJ

4 saker du bör känna till om du vill bli en DJ

Nyligen har dansmusik nått en ny nivå i popularitet. Folk älskar dess puls och de kan inte tänka sig en fest eller event utan det. Dansmusik ger dem chansen att vissa upp sina dans-färdigheter på dansgolvet.

DJs har en stor efterfrågan idag och många pratar om det som ett heltidsjobb. Om du funderar på att bli en DJ så bör du känna till sakerna som vi belyser nedan.

Lär dig mixing-tekniker

4-saker-du-bör-känna-till-om-du-vill-bli-en-DJ-Lär-dig-mixing-tekniker

Ditt främsta mål kommer vara att få publiken i skön stämning. Så att välja rätt låtar är väldigt viktigt. Om du inte vet hur man mixar sånger på rätt sätt kommer det vara ett pinsamt ögonblick av pauser när publiken slutar dansa.

Du kan mixa sånger både internt och externt. När du mixar internt behöver du bara mjukvaran och ingen annan extern utrustning. Inter mixing låter sig spela in mixarna innan showen.

Dock så föredrar de flesta professionella DJs extern mixing då det ger dem mer flexibilitet och förbättrad ljudkvalité.

Välj rätt mjukvara

4-saker-du-bör-känna-till-om-du-vill-bli-en-DJ-Välj-rätt-mjukvara

Tidigare har DJs använt skivspelare och CD-spelare för att mixa sångerna. Men tack vare förbättringen i teknologin använder man idag istället mjukvara. Du bör välja den rätta mjukvaran för att mixa dina låtar. En del av de populära DJ mjukvarorna inkluderar DJ ProDesk, Virtual DJ med flera.

DJ Element

4-saker-du-bör-känna-till-om-du-vill-bli-en-DJ-DJ-Element

Du bör lära dig om olika element inom DJing. Det första elementet är takt-matchning. Tanken är att du bör komma upp i en energigivande takt för att hålla publiken dansande. Du behöver känna till hur man manipulerar tempot för låtarna som du spelar. Du kan använda en pitch fader för att öka eller sänka tempot.

Dessutom bör du känna till frasering så att du kan mixa sångerna vid rätt tillfälle. Du måste också veta hur man kontrollerar volymen perfekt. Att lära sig att utjämna är också viktigt. Om du inte justerar frekvensen för två låtar kommer de låta som oväsen.

DJ Utrustning

4-saker-du-bör-känna-till-om-du-vill-bli-en-DJ-DJ-Utrustning

Även då en del DJs använder sig av mjukvara enbart så finns det personer som föredrar att använda hårdvara med. De använder både mjukvara och elektronisk hårdvara för att mixa. Du kan köpa en allt-i-ett kontroll eller en modulär-kontroll.

Du kan lägga till nya delar till kontrollen när du blir mer erfaren. Detta ger dig möjlighet att visa upp dina avancerade kunskaper.

Att bli en Dj är inte så enkelt som det verkar. Du behöver ha rätt färdigheter, ett öra för musik samt rätt utrustning. Du bör lyssna på bra musik hela tiden och hålla dig uppdaterad med den senaste och kommande musiken. Med övning och tålamod kommer du kunna bli en bra DJ.

5-Steg-För-Att-Organisera-En-Dansmusik-Konsert

5 Steg För Att Organisera En Dansmusik Konsert

Att organisera en dansmusik konsert är inte lätt. Om du är en musiker kan en musikturné vara ditt dagliga jobb. Ibland kommer du stöta på organisatörer som satt upp hela eventet. Men det kommer tillfällen då du behöver organisera det själv.

Här delar vi med oss av stegen för att organisera en dansmusik konsert.

Välj spelplatser

5-Steg-För-Att-Organisera-En-Dansmusik-Konsert-Välj-spelplatser

När du planerar att åka på en turné kanske du överväger att ha konserter på olika platser. Du bör välja spelplatser enligt typ av publik. Gör lite research på människorna i staden och ta reda på vad deras uppfattning om vad dansmusik är.

Bestäm dig för uppställningen

5-Steg-För-Att-Organisera-En-Dansmusik-Konsert-Bestäm-dig-för-uppställningen

Du bör nu samla ihop dina trupper. Du bör se till att de rätta personerna är tillgängliga för instrumenten. Du behöver ta dina CDJ, mixers och andra instrument som krävs för att spela dansmusik.

Bestäm dig för en budget

5-Steg-För-Att-Organisera-En-Dansmusik-Konsert-Bestäm-dig-för-en-budget

Du bör bestämma en budget och försöka få sponsorer. Du behöver betala folket som assisterar dig. Du kommer behöva spendera en mängd pengar på kostymer, scen och ljus med.

Skapa en marknadsföringsstrategi

5-Steg-För-Att-Organisera-En-Dansmusik-Konsert-Skapa-en-marknadsföringsstrategi

Du bör ha en bra marknadsföringsstrategi för att folk ska känna till din konsert. På det sättet kommer du kunna sälja fler biljetter. Du kan distribuera flygblad, annonsera på radio eller socialmedia om eventet.

Förbered dig

5-Steg-För-Att-Organisera-En-Dansmusik-Konsert-Förbered-dig

Detta är det viktigaste steget I att organisera en musikkonsert. Du bör träna på att mixa låtarna. Du kan skapa en promo-video om dina låtar och visa dem på projektorn när du är på scenen.

Att organisera en dansmusik konsert på egen hand är hårt arbete. Du behöver rätt personer och tillräckligt med tid för förberedelser för att lyckas med det.

4-Mest-Populära-Musik-Team-Slottmaskinerna-i-Sverige

4 Mest Populära Musik-Team Slottmaskinerna i Sverige

Dansmusik är väldigt populär idag. Den är inte bara begränsad till nattklubbar längre; du kommer kunna se dansmusik events som födelsedagsfester, jubileum, bröllop eller andra tillställningar. Folk anlitar DJs för att göra sitt event roligare och mer minnesvärt.

Men det är inte allt som dansmusik är bra för. Idag kan du spela ett utbud av högklassiga musik-tema slottmaskiner på online kasinon. Dessa spel är utvecklade av topprankade mjukvara-utvecklare och älskas av musikälskare över hela världen.

Låt oss ta en titt på några av de mest populära musik-tema slottmaskinerna du kan spela idag.

Disco Spins

4-Mest-Populära-Musik-Team-Slottmaskinerna-i-Sverige-Disco-Spins

Förflytta dig tillbaka till 1970-talet varje gång du spelar NetEnt hit musiktema slottmaskin Disco Spins. Spelet har en mängd av extra funktioner och erbjuder även möjligheten att vinna några extra spins. Med engagerande grafik och nostalgiska discolåtar är den här slottmaskinen en hit.

Samba Brazil

4-Mest-Populära-Musik-Team-Slottmaskinerna-i-Sverige-Samba-Brazil

För dem som älskar de härliga rytmerna i Samba är Samba Brazil slottmaskinen ett måste. Du kommer känna det som att du är i centrum av festligheterna i Rio de Janeiro när du börjar snurra de där hjulen. Slottmaskinen är fylld med färger och härliga låtar som håller dig engagerad medans du spelar.

The Jazz Club

4-Mest-Populära-Musik-Team-Slottmaskinerna-i-Sverige-The-Jazz-Club

The Jazz Club är den perfekta slottmaskinen för alla jazz-älskare där ute. Detta klassiska Playtech spel tar med spelarna till en jazz-klubb där de kan njuta av ljudet av jazz-instrument medans de snurrar och vinner. Det har också många belönande funktioner som är ett riktigt stort plus!

Karaoke Party

4-Mest-Populära-Musik-Team-Slottmaskinerna-i-Sverige-Karaoke-Party

Slutligen en slottmaskin med musiktema för alla som njuter av karaoke. Spelet erbjuder fantastisk grafik och påminner om vad en karaoke-klubb skulle se ut som. Du kommer ackompanjeras av ett par karaoke-sångare medans du försöker aktivera de där free-spinsen och extra funktioner.

Att kombinera musik med spelande är ett härligt sätt att höja glädjen samtidigt som du vinner riktiga pengar. Alla dessa fantastiska slottmaskiner med musiktema erbjuder timmar av underhållning och massor med härliga låtar.