7 typer av musik som är populära i Sverige

Vi har sett många berömda svenska musiker i historien och även i nutid. Olika talangfulla musiker i Sverige har fångat publikens hjärtan över hela världen. Moderna  musiker inkluderar nu olika musikstilar.

De fokuserar på en annorlunda musikgenre som elektronis dansmusik. Följande typer av musik är för tillfället väldigt populära i Sverige.

Klassisk

7-typer-av-musik-som-är-populära-i-Sverige-Klassisk

Musiker dom Carl Michael Bellman, Franz Berwald med flera har gjort klassisk musik populära i Sverige. Deras musik är fortfarande älskad av människor från hela världen. Vart Michael Bellmans musik har översatts till många språk.

Wilhelm Stenhammar var populär under 1700-talet och början av 1800-taler. Allan Pettersson är känd som den bästa kompositören från 1900-talet. Det finns även ett par talangfulla operasångare i Sverige.

Jazz

7-typer-av-musik-som-är-populära-i-Sverige-Jazz

Jazz introducerades första gången under 1920-talet. Den var främst spelad på konserter och danshallar. Senare ökade dess popularitet och folk från alla samhällsklasser började älska den.

Skivförsäljningen började öka och jazz-klubbar introducerades. Artister som Lars Gullin, Monica Zetterlund är väldigt populära jazz-artister.

Progressiv

7-typer-av-musik-som-är-populära-i-Sverige-Progressiv

Progressiv-musik inkluderade olika musikgenres. Det är en del av en anti-kommersiella musikrörelsen och inkluderar konst och teater. Den här typen av musik blev populär under 1960-talet.

Då de inte var lika spridda som i UK och andra europeiska länder vid den tiden, har kvalitén för den här typen av musik förbättrats med åren och många band blev populära.

Pop

7-typer-av-musik-som-är-populära-i-Sverige-Pop

Popmusik är väldigt populär I Sverige. Högt ansedda popartister som ABBA och bans som Ace if Base och Roxette gjorde svensk popmusik populär i engelsktalande länder.

Låtarna från de här banden nådde toppen på hitlistorna och är ännu älskade av musikälskare från den här generationen. Svenska låtskrivare och producenter hade en stor påverkan på den internationella popmusik scenen under 1990-talet.

Dansmusik

7-typer-av-musik-som-är-populära-i-Sverige-Dansmusik

Elektronisk dansmusik är väldigt populär. Du kommer se DJs uppträdda på pubar och nattklubbar. På alla events kommer dansmusik att vara en vital del. Människor njuter av att lyssna på den här typen av musik och de fortsätter att dansa till låten.

Hip hop

7-typer-av-musik-som-är-populära-i-Sverige-Hip-Hop

Hip hop musik utvecklades I Sverige under tidigt 1980-tal. Även om rapparna framträdde på engelska initialt blev snart det lokala språket det största. Så fler lokala personer började njuta av hip hop musik.

Promoe, Looptroop, Timbuktu, och Petter är några av de mest populära artisterna I svensk hip hop historia.

Rock

7-typer-av-musik-som-är-populära-i-Sverige-Rock

Några av de mest framstående producenterna av rockmusik är från Sverige. De gjorde inte bars rock musik populär i Sverige, utan över hela Europa. Rockmusik är älskad av den moderna generationen med många rock-konserter som hålls i Sverige varje år.

De olika musikgenres som utövas I Sverige visar hur stark musikindustrin är i Sverige. Människor njuter av olika musikstilar och de omfamnar snabbt nya stilar med.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *