4 saker du bör känna till om du vill bli en DJ

Nyligen har dansmusik nått en ny nivå i popularitet. Folk älskar dess puls och de kan inte tänka sig en fest eller event utan det. Dansmusik ger dem chansen att vissa upp sina dans-färdigheter på dansgolvet.

DJs har en stor efterfrågan idag och många pratar om det som ett heltidsjobb. Om du funderar på att bli en DJ så bör du känna till sakerna som vi belyser nedan.

Lär dig mixing-tekniker

4-saker-du-bör-känna-till-om-du-vill-bli-en-DJ-Lär-dig-mixing-tekniker

Ditt främsta mål kommer vara att få publiken i skön stämning. Så att välja rätt låtar är väldigt viktigt. Om du inte vet hur man mixar sånger på rätt sätt kommer det vara ett pinsamt ögonblick av pauser när publiken slutar dansa.

Du kan mixa sånger både internt och externt. När du mixar internt behöver du bara mjukvaran och ingen annan extern utrustning. Inter mixing låter sig spela in mixarna innan showen.

Dock så föredrar de flesta professionella DJs extern mixing då det ger dem mer flexibilitet och förbättrad ljudkvalité.

Välj rätt mjukvara

4-saker-du-bör-känna-till-om-du-vill-bli-en-DJ-Välj-rätt-mjukvara

Tidigare har DJs använt skivspelare och CD-spelare för att mixa sångerna. Men tack vare förbättringen i teknologin använder man idag istället mjukvara. Du bör välja den rätta mjukvaran för att mixa dina låtar. En del av de populära DJ mjukvarorna inkluderar DJ ProDesk, Virtual DJ med flera.

DJ Element

4-saker-du-bör-känna-till-om-du-vill-bli-en-DJ-DJ-Element

Du bör lära dig om olika element inom DJing. Det första elementet är takt-matchning. Tanken är att du bör komma upp i en energigivande takt för att hålla publiken dansande. Du behöver känna till hur man manipulerar tempot för låtarna som du spelar. Du kan använda en pitch fader för att öka eller sänka tempot.

Dessutom bör du känna till frasering så att du kan mixa sångerna vid rätt tillfälle. Du måste också veta hur man kontrollerar volymen perfekt. Att lära sig att utjämna är också viktigt. Om du inte justerar frekvensen för två låtar kommer de låta som oväsen.

DJ Utrustning

4-saker-du-bör-känna-till-om-du-vill-bli-en-DJ-DJ-Utrustning

Även då en del DJs använder sig av mjukvara enbart så finns det personer som föredrar att använda hårdvara med. De använder både mjukvara och elektronisk hårdvara för att mixa. Du kan köpa en allt-i-ett kontroll eller en modulär-kontroll.

Du kan lägga till nya delar till kontrollen när du blir mer erfaren. Detta ger dig möjlighet att visa upp dina avancerade kunskaper.

Att bli en Dj är inte så enkelt som det verkar. Du behöver ha rätt färdigheter, ett öra för musik samt rätt utrustning. Du bör lyssna på bra musik hela tiden och hålla dig uppdaterad med den senaste och kommande musiken. Med övning och tålamod kommer du kunna bli en bra DJ.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *